Blog

Gezakt zijn, maar dan op een positieve manier

Met vlagen kijk ik terug op een periode van verdriet, angst, wisselingen, maar natuurlijk ook hoop, blijdschap en genieten van hele kleine dingen. De jaren van ons fertiliteitstraject. En als ik dan terugkijk naar deze periode, dan valt mij op hoe ik leefde van dag tot dag. De dag dat je mag beginnen met de hormonen. Een fijn moment! Want op de één of andere manier lukt het toch elke keer weer om te denken "nieuwe ronde, nieuwe kansen". Elke dag weer opnieuw prikken, ofwel op zoek naar een plekje op je buik wat nog niet beurs is. Elke dag ben je ermee bezig. Dan komt het moment van de eisprong. Dit voelt een beetje als "nu of niet". Op zo'n moment wil je alles zo optimaal mogelijk hebben: je lijf, je ontspanning, je rust, je voeding, je beweging. Regelmatig liep ik dit doel voorbij: geforceerd ontspannen, extra rondje wandelen terwijl ik moe was, in de stress als ik wat supplementen vergeten was in te nemen. Dan de dagen dichter naar de testdag toe. Elke dag is er één. Weer een dag minder wachten. Weer een dag op zoek naar signalen van mijn lijf voor een mogelijke zwangerschap. En dan de dag van de negatieve test. Wéér niet. Nog steeds een lege buik. De moed bij elkaar zoeken voor een nieuwe ronde.

Elke dag was ik ermee bezig. Ik deed wat ik kon. Maar ik kon er niet in berusten. Ik kon niet echt in mijn lijf zakken. Ik raakte steeds verder van mijzelf en de lieve mensen om mij heen af.

Na veel sessies met een prachtige therapeut, na de ongelofelijk mooie reis tot fertiliteitsmassage therapeut, heb ik eindelijk leren "zakken". Een andere mindset voor het ontvangen van ons kindje en het in contact zijn met jezelf. Een andere manier van er elke dag mee bezig zijn. En een andere manier van accepteren dat ik nooit meer zwanger zal zijn na mijn ziekte. En uiteraard pretendeer ik niet dat ik me nu elke dag alleen maar happy voel. Iedereen heeft fijne en minder fijne dagen. Maar ik heb minder moeite om weer te zakken in mijn lijf. Minder moeite om te herkennen wat er gaande is. Verdriet en angst horen bij het leven, net zoals dankbaarheid en liefde (voor jezelf), wat misschien nog wel moeilijker is.

Wanneer je dit leest, en misschien dingen herkent, hoop ik dat je het jezelf gunt om te leren erkennen wat je voelt. Te erkennen wat er gaande is bij jou. Te erkennen dat je je best doet en dat het heel zwaar kan zijn. En wanneer je het lastig vindt om dit zelf te doen, schroom niet om contact met mij of iemand anders te zoeken. Er elke dag mee bezig zijn is niet verkeerd, je doet het niet fout. Het is alleen zo moeilijk om jezelf staande te houden, wanneer je zo hard knokt, maar vergeet te zakken.

Lieve groetjes

Barbara

www.kinderwensmassage.com

#fertiliteit #kinderwens #baby #kinderwensmassage #vruchtbaarheid #mindset #zwangerschap