Per september 2020 sluit Kinderwensmassage haar deuren. Ik heb een aantal prachtige jaren gehad in mijn praktijk, maar er is een nieuw avontuur op mijn pad gekomen waardoor ik de keuze heb gemaakt om de praktijk te sluiten. 

Het is vanaf heden niet meer mogelijk om een afspraak in te plannen. Ik verwijs je met alle liefde naar de website van mijn zeer gewaardeerde collega Janine voor een overzicht met therapeuten in Nederland en België: www.praktijkmanitou.nl/therapeuten

FAQ's

Wat kan ik tijdens een intake verwachten?

Voordat de intake plaatsvindt, stuur ik je een uitgebreid anamnese formulier. Ik vraag je om dit formulier thuis in te vullen en mee te nemen naar de intake. Tijdens de intake bespreken we jouw situatie en geschiedenis. Er is voldoende ruimte om te bespreken welke knelpunten jij tegenkomt in het proces, maar ik kan je ook coachen rondom het thema fertiliteit.

Ik zal je uitleggen hoe de massage zal zijn en daarna starten we met de massage.

Moet ik iets meenemen voor tijdens de behandeling?

Behalve het ingevulde intakeformulier, hoef je niets specifiek mee te nemen naar de afspraak. 

Welke kleding is handig om aan te trekken?

Ik raad aan om makkelijk zittende kleding aan te trekken. Doordat tijdens de massage je rug, onderbuik en buik gemasseerd wordt, lig je op de massagetafel met een deels ontbloot bovenlijf. Je mag je shirt aanhouden, maar moet niet. Je ondergoed houd je aan.

Uiteraard ben je bedekt met handdoeken en werk ik zeer discreet.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

De behandeling wordt niet vergoed door de zorgverzekering.

Hoe kan ik betalen?

Na de behandeling krijg je van mij een factuur mee. Je mag binnen 14 dagen het geld overmaken.

Wat gebeurt er tijdens en na de massage waardoor mijn vruchtbaarheid verbetert?

Ik masseer je buik, de baarmoeder, eierstokken, maar ook je organen rondom je ribben. Door de massage worden alle gebieden beter doorbloed, waardoor je energie weer kan gaan stromen.

Het kan zijn dat je baarmoeder niet in het midden ligt, maar gekanteld naar voren, achter en/of opzij. Door de massage komt de baarmoeder vaak weer in het midden, wat beter is voor je vruchtbaarheid en menstruatiecyclus.

Doordat je eierstokken ook gemasseerd worden, verbetert de eicelkwaliteit. Bij een (te) lange cyclus, zal je merken dat de follikels sneller groeien, waardoor je cyclus meer regelmatig wordt.

Ook je darmen hebben een belangrijke rol bij het zwanger worden. Je darmen en ontlasting vertellen je veel over de status van je lichaam. Daarom profiteren ook je darmen van deze massage.

Is fertiliteitsmassage enkel bedoeld voor vrouwen met vruchtbaarheidsproblemen?

Nee, dat is het zeker niet. De massage is ook bedoeld voor vrouwen die op een bewuste manier zwanger willen worden. Wanneer je de stap zet om zwanger proberen te worden, wil je dat natuurlijk onder de beste omstandigheden. Niet roken, gezond eten, voldoende beweging. Daarnaast is het ook belangrijk om je baarmoeder zo goed mogelijk voor te bereiden. De fertiliteitsmassage is hier uitermate geschikt voor.

Ook wanneer je geen (actieve) kinderwens hebt, kun je wel genieten van deze massage. De massage is ook effectief voor klachten rondom je menstruatiecyclus, zoals hoofdpijn en rugpijn. Buiten dat biedt het uiteraard ontspanning.

Is fertiliteitsmassage ook bedoeld om stressklachten te verminderen?

De massage vermindert zeker stress. Een fertiliteitstraject is stressvol: de hoop, het wachten, medicatie, onderzoeken, teleurstellingen, je leeft van dag tot dag. Het feit dat je stress hebt geeft niet, zolang je ook kan ontspannen. Om balans te krijgen in je lijf, moet spanning worden afgewisseld met ontspanning. Massage en dé manier om deze ontspanning te creëren in je buik. Je buik is de plek waar je emoties vastzitten, waar pijn en verdriet zich gaan nestelen, en wat je vaak (onbewust) aanspant.

Daarnaast is er tijdens de kinderwensmassage veel aandacht voor energetisch werk, waarbij emoties los kunnen komen die je los mag laten.

Wat leer je mij over de fertiliteitsmassagetechnieken?

Na de massage zal ik je de technieken voordoen die je ook thuis kunt uitoefenen. Deze oefeningen krijg je ook uitgeschreven op papier mee. 

Kan ik ook gemasseerd worden bij hormoonstimulatie?

Ja zeker, Ook in een gestimuleerde cyclus kun je gemasseerd worden. De massages kunnen tot het moment dat je zwanger zou kunnen zijn. Dit is dus tot je ovulatie, inseminatie of terugplaatsing.

Mag ik mijn partner meenemen naar de massage?

Je partner kan wel bij de intake aanwezig zijn. Het is echter niet de bedoeling dat je partner bij de massage aanwezig is. Ik heb gemerkt dat het moeilijker is om volledig te ontspannen wanneer iemand in dezelfde ruimte is (die niet wordt gemasseerd).

Kan je mij verzekeren dat ik zwanger raak?

Helaas kan ik je op geen enkele manier garantie bieden.

Wat is een rebozo?

Een rebozo is een handgeweven massagedoek. Over het algemeen zijn ze ongeveer 2 meter lang. Ik kan tijdens de massage specifieke rebozo technieken toepassen. Dit kan rond de middel, de voeten en het hoofd.

Hoe ga je om met mijn privacy gegevens?

Alles wat je mij vertelt, blijft tussen ons. Hetgeen ik opschrijf tijdens de intake als ook je persoonlijke gegevens, zal ik op papier bewaren in een afgesloten kast

Uiteraard zal ik jouw gegevens nooit met derden delen. 

Hoeveel massages heb ik nodig?

Veel vrouwen ervaren na 1 massage al verschil. De meeste vrouwen merken dat de eerst volgende menstruatie met een stuk minder hoofd-, rug- en buikpijn gepaard gaat.

Tijdens een (gestimuleerd) fertiliteitstraject raad ik aan om te masseren vlak voor de ovulatie/ inseminatie/ terugplaatsing.

Het is volledig aan jou hoeveel massages je wilt. Ik spreek vooraf nooit een aantal af, je zit nergens aan vast.

Op welk moment is de praktijk open? 

De praktijk is beperkt geopend, namelijk op donderdag ochtend. Er is dan plek voor 2 behandelingen. Van 8.30 tot 10.00 uur en van 10.30 tot 12.00 uur. De tussentijd gebruik ik om de praktijk schoon te kunnen maken.